Ta vännerna med dig och hyr det antal rum ni behöver.  Eller kom själv.

Nu finns alternativ till att hyra hela villan

Sedan 2006 har Hyr-Hela-Villan varit vårt enda alternativ. Nu blir vi en STF-anläggning och erbjuder rumsuthyrningen med ett eget B&B-upplägg. Samma villa och samma hemma-hos-känsla. Sedan 2006 har Hyr-Hela-Villan varit vårt enda alternativ. Nu blir vi en STF-anläggning och erbjuder rumsuthyrningen med ett eget B&B-upplägg. Samma villa och samma hemma-hos-känsla.

Ta vännerna med dig och hyr det antal rum ni behöver.  Eller kom själv.

Jul, nyår, Stafettvasan och de hetaste semesterveckorna i juli är fortfarande med förtur för "Hyr-Hela-Villan"-boende och självhushåll. (Händer det att någon sommarvecka blir obokad ett år - så släpper vi den för BnB med rumsuthyrning redan efter början på mars)

Övriga veckor på året är det fritt att boka hela villan eller bara ett/några rum med vårt BnB-upplägg.
 

Hyr rum på Villa Lowar och få
STFs medlemsrabatter!

STF Orsa/Villa Lowar B&B 

är nu genom franchiseavtal en av STFs 220 boendeanläggningar som ger dig trygghet och kvalitet - ett bra val för din vistelse.

Utnyttja ditt medlemskap i STF och få medlemsrabatt på ditt boende. Är du inte medlem än, så kan vi hjälpa till att ordna det vid din ankomst, så du får STF-rabatt från dag ett.

STF lönar sig oftast ...

Efter fyra övernattningar för två personer går du på plus som STF-medlem. Dessutom får du tidskriften TURIST och kan utnyttja andra förmånserbjudanden.

Gillar du som vi de svenska  fjällen är medlemskapet ett värdefullt stöd.

Vårt B&B: Får vi locka med ekologisk frukost och Evening Tea.

STF-medlem eller ej - välkommen boka - just nu:

Boka 3 nätter och betala för 2
 

Som STF-medlem kan du boka på STFs webb eller direkt hos oss - du får samma medlemsrabatter.

Gör en sökning i vårt bokningssystem, eller ring oss på 070-796 19 81

Bra läge för längdskidåkare.

Villa Lowar ligger på vägen från Orsa C (2 km) mot Grönklitt (10 km) vintersportanläggning med erkänt bra träningsförhållanden. Till Sälen är det 90 km, till Oxberg 47 km och till Vasaloppsmålet i Mora 18 km.

Villa Lowar B&B - på vårt sätt

I december 2017 kompletterar vi Hyra-Hela-Villan-erbjudandet med ett Bed&Breakfast upplägg. Du kan alltså hyra rum.   Alla fem sällskapsrummen och den stora trädgården finns fortfarande för dig och innebär att du inte behöver sitta på sovrummet ”och uggla”.

Vandrarhemsgäster, liksom Bed & Breakfast-, hotell-  och pensionatsgäster har olika förvätningar på boendeservice.

Detta gäller hos oss: 

En bra start på ditt besök: Evening Tea

Ditt besök ska ha en bra start. Varje kväll kl 20 dukar vi upp lite kvällste, nybakade scones, en sillbit och några marmelader  utan att ta fram kassaapparaten. Och blåmögelostar och brie från Hansjö Mejeri, förstås.

Du får
bädda sängen själv. 

Du ska bädda sängen själv, och får ta med  egna lakan - alternativt hyra av oss. Detta är STFs medlemmar vana vid och får nu gälla för alla våra gäster.

Bra för din reskassa  - men är faktiskt även lite egoistiskt av oss: Personal är inte det lättaste att få tag i när högsäsongen slår till - Orsa har en omfattande turistnäring i förhållande till kommunens storlek. Detta gör rekrytering till ett evigt problem i vår bransch.

Mera STF: Rumsstädningen vid  avresa ingår inte i rumspriset, men vi ger dig alternativ att köpa dig fri till en rimlig penning. 

Vi gör något
extra av
frukosten

Här vill vi ta ut svängarna lite. Vi gör något extra av frukosten. Hämtar bl a  fil och yoghurt från närbelägna Hansjö Mejeri. 

Vi har ett litet delikatesshörn på frukostbuffén, och dukar upp gravad lax, paté eller något annat som vi i alla fall själva tycker är lite festligt...

Sötmjölken är lite fetare än vanligt och filen och yoghurten smakar lite annorlund. Komjölk eller mejerimjölk är ditt val - men du kan väl smaka!

Självservering - men inga fläskkotletter

Det finns inget gästkök där du kan steka fläskkotletter - det förväntar sig  vandrarhemsgäster  - och därför använder vi inte vandrarhemsbegreppet om vår verksamhet. 
Det finns mikrougn och gästkylskåp i serveringsrummet för dig som vill värma upp mat du tagit med dig. Porslin finns till förfogande i  serveringsrummet.

Vi anstränger vi oss för att ge dig bra alternativ med självservice, och att erbjuda mer än vad du kanske förväntar dig av Bed & Breakfast:

Eftermiddagsmaten: Vår frysbox  laddas med matpajer från Ingelas Catering. Vi lägger din beställning i kylskåpet, och du kan själv välja när du vill äta. Du betalar pajen och vi tar hand om disken ...

Dessutom finns det bra och intressanta matställen i Orsa och Mora.

Kvällen före vasalopp, cykelvasa och andra kraftprov kan vi servera Ingelas pastasallad.

För sex gäster eller fler kan vi ordna leverans av cateringmat som du själv väljer på ingelascatering.com.

 

Sommartid: utekök med grill.  Du bestämmer helt själv när, hur och vad du vill äta på ditt Villa Lowar-besök.

Vi anstränger oss för att vår B&B  ska kännas "lite premium". Välkommen 

Vad vill du göra nästa week-end?

Ring 070-796 19 81 om du vill ha ett bollplank för dina idéer.