Du vill ordna ...

60år. Vad ska jag hitta på. Vill gärna ta med min stora härliga familj. Börjar titta på hus som kan passa alla, från 6-månadersbebis till 80-åring. Tittar runt på nätet, och där ligger det framför mig ett underbart hus i Orsa som har charmen som jag söker.
Vi åker dit och det ser ut precis som jag tänkte mig. Ett härligt hus med atmosfär och stora härliga ytor, hemtrevligt inrett, känns som man kvar hemma i sitt eget hus!
Under vår vecka så besökte vi Björnparken, målade dalahästar i Nusnäs, var på Zornmuséet, fiskade, plockade bär och svamp. Vi kommer gärna tillbaka. Kan varmt rekommendera dig som vill samla släkten att åka till Villa Lowar!

Hälsningar – Phia Carlsson från Linköping, som firat sin 60-årsdag med en vecka i Villa Lowar!
Villa Lowar-besöket är ofta ett projekt. Under rubriken "Du vill ordna" berättar vi om arrangemang kring olika typer av projekt - sett med våra ögon.  Lite tips.

Tveka inte för att kontakta oss för idéutbyte kring dina planer. Ring Bo på 070-796 19 81 (kvällspigg).

60-, 70- och 75-årsfest 

Detta är Familjefestvillan: Stora födelsedagar är vanligaste besöksanledningen

Detta säger vår statistik - naturligtvis har det firats både 50 och 80 år här också. Nära hälften av bokningarna till Villa Lowar gäller födelsedagsfirande.

En-gång-i-livet-upplevelsen.

Många av våra gäster berättar för oss att detta var den bästa födelsedagspresenten de kunnat få.

Ofta får vi en liten pratstund med jubilaren, kanske speciellt eftersom vi är av samma generation. Det är oftast väl förberedda gäster som kommer, med färdiga planer för veckan eller veckohelgen.

Läs mer om födelsedagsfesten på Villa Lowar. Och se till att dina nära och kära läser de också. Med lite planering blir det ännu trevligare.

Weekend Wedding Do-it-Yourself

heter det på nysvenska.

Ett gör-det-själv-bröllop. Vännerna kommer några dagar innan och är med och ordnar festen. I stället för att gå till ett dukat bord, får man uppleva nöjet och nya gemenskaper kring att duka borden själva.

Do-it-Yourself innebär inte någon fix idé. Låt oss också berätta om catering och tilläggstjänster.

Vi hjälper gärna till med idéerna kring ert bröllop. Det finns många attraktioner kring Villa Lowar för den som vill skapa unika arrangemang.

Kompisträff

Nyår-firande | Fiske-kompisar | Bowling-kompisar | Musikvänner | Boule-gänget | MC-klubben |

Många kompisgrupper som besöker oss har satt i system att utnyttja träffarna som ett sätt att se Sverige. Nytt resmål varje år - läs gärna under Attraktioner om vad Orsa och Siljansbygden har att erbjuda.

Efter fem - sex år har vi fått många återbesök. Villa Lowar och Siljansbygden drar.

Bo's funderingar:

Kompisträffarna på Villa Lowar får alltid vår beundran. Tänk att få uppleva en gemenskap utanför familjen och arbetet  - med förmågan att hänga samman år efter år.

En riktig Jul med storfamiljen

Lugnt och harmoniskt samt att man kan vara många. Claes Tärnfjord

Hemma-hos-känslan är nog det viktigaste vi har att erbjuda till julen.
Själva har vi bott i villan i tjugofem år och sedan haft den uthyrd som Villa Lowar i tio år. Hemma-hos-känslan - att det varma och personliga finns där - nämns ofta när våra gäster gör utvärderingar.
Bo's funderingar:

Så här till jul är nog hemma-hos-känslan extra viktig för att det ska bli en riktig julupplevelse. Men man kan fundera om denna känsla klingar av efter tio år efter vi flyttat från villan till pensionatsannexet. Som exempelvis när matsalen och serveringsrummet nyligen rustades upp med nya fönster, tapeter, tak och inredningar.

Vi gör vårt bästa för att hålla emot att bli en vanlig standard fritidsstuga: val av varma färger vi själva gillar, utformning och tavlor i en stil som vi själva fortfarande väljer för vårt privata boende - även om det kan sticka ut lite. Om någon säger att Villa Lowar andas lite 80-tal, så tar vi inte illa upp.

Vasaloppet

Upplev Vintervasan tillsammans. Sedan 1922 har redan nära 550.000 åkt.

Villa Lowar blir själva basen i projektet.

  • Träningsmöjligheterna i Grönklitt (10 km)- en liten testrunda med den rätta vallan kvällen innan.
  • Läget - nära starter och mål.
  • After-Ski ordnas bäst här. Ett genomfört vasalopp - kort eller långt - är värt en riktig fest i stora matsalen. Och en skön nattkudde när det blir så dags.

Bo's fundering: Varför utsätter jag mig för detta?
brukar jag alltid fundera nån gång under loppet.

Varför? - svaren är individuella. Väl ute i spåret gäller det att glömma frågan kvickt! Men det är lätt att fascineras över vad "grötmotorn" kan klara av. Att man kan så mycket mer än man tror.

Bo har åkt Öppet spår sju gånger med tider på 9-10 timmar. Och Kerstin har tretton diplom från Tjejvasan. Men nu är det färdigåkt. Tanken på en Kortvasa kittlar naturligtvis alltid lite grann när vi står i Läde och servar vänner.

Men vi förstår allt om känslan och planeringshysterin inför loppet. Och känslan efteråt. Den stora poängen är gemensamupplevelsen med vännerna. Snacket om kylan i Tännäng, utförslöporna efter Risberg. Eller vad det nu är. Och den eviga vallan.

Sommarvasan i augusti har vuxit till ett mega-arrangemang.
Ordna egen stafett tävling med vännerna.

Våra gäster bokar tidigt för både Cykelvasan och Vasastafetten (tio löpare delar på 90 km) och Vasakvartetten (fyra delar på 90 km). Både för själva loppen och hos oss på Villa Lowar.

Villan är stor nog för att ha flera lag i inbördes lagtävling mellan vännerna: 2 lag i Vasastafetten och 4-5 lag i Vasakvartetten.

Konferens på Villa Lowar.

Det här är en mycket trevlig tillställning som man inte vill missa”.
Bengt Pettersson på Abeka, Nyköping deltar i Stafettvasan. Kund hos ElektroSkandia.

Torsdag morgon startar man från respektive hemort för att frampå dagen samlas i Orsa.
– Här har vi hittat det perfekta boendet i Villa Lowar, som tidigare var pensionat. Här lagar vi mat tillsammans, vallar och testar skidor samt peppar oss inför tävlingen.

...  Det här gör man minst lika mycket för den trevliga samvaron och att kunna dela glädjen efter genomförd tävling.
Andreas Alsén, Elektroskandia

Konferensupplägg

1. Arbetskonferens - det gäller att lösa en uppgift.

Det innebär U-format konferensbord. PowerPoint, blädderblock och grupparbetsrum.

Då möblerar vi om lite, så att matsalen blir konferensrum och långbordet i serveringsrummet blir matbord.

Sällskapsrummen fungerar som grupparbetsrum.

Fungerar bäst för grupper upp till 15 gäster.

Naturligtvis disponerar ni hela villan själva.

2. Teambuilding - företagsevent.

Det gäller att förstärka relationer mellan anställda. Och med kunder och leverantörer.

Det mesta vi hyr ut för Företagsevent handlar om Vasaloppet på vinter och sommar.  Andra attraktiva sporthändelser att bygga gemensamma upplevelser kring är Grönklitt Ski Marathon (febr),

Snabbtur genom Villa Lowar