Familjefestvillan i hjärtat av Dalarna.

Hyr hela villan för gruppboende: familjefester, stora födelsedagar, kompisträffar, weekend-bröllop, konferenser och företags-event.

| Handkappanpassat | Barnvänligt | Rymligt | Fräscht | Hemma-hos-känsla |

Nära Orsa-Grönklitt och Mora. Mitt i Dalakulturen.

 
loading...

Pensionatet blev en familjefestvilla med hemma-hos-känsla. välkommen till oss.

520 kvm-villan har varit vårt hem och ett konsultkontor i den stora matsalen sedan 1982. 2007 lämnade vi hemkänslan kvar i villan och flyttade till det intilliggande annexet. 

Före oss - fram till 70-talet - var detta Låwars pensionat med stora utrymmen för dåtidens pensionatsliv och många gäster. Ett välkänt begrepp i  Orsa. Nu har rumsuthyrningen i pensionatet blivit "hyr-hela-villan"-alternativet för vår tids gruppgemenskaper för upp till 24+ (sommartid: 28+) gäster.

Vi har behållit villans 50-talsstil, snickrat en del under de trettio åren, och efter utflyttningen av oss själva lämnat många privata saker kvar. Våra gäster har uppskattat den påtaliga hemma-hos-känsla som bara kan finnas om några bott där på riktigt.

Välkommen hem till oss, önskar Kerstin Carlsson o Bo Djörke.

Boka redan idag.

Fram till 11 februari 2019 kan du bo 3 nätter och betala för 2!
 

Villa Lowar stängs 2019-03-17

Fastigheten Lowargården har sålts och nya ägare tillträder den 1 april 2019. Annan verksamhet kommer därefter att drivas, innebärande att rums- och hyr-hela-villan-bokningar ej kan göras efter detta datum.

Mycket är redan bokat fram till mars, och vi ser fram mot en "grande finale". Välkomna boka nu.

Bed & Breakfast +
Evening Tea at 8 PM

Sedan januari 2018 erbjuder vi även rumsuthyrning och är med i STFs vandrarhemskedja.

Vi har ett eget B&B-upplägg.
Läs mer

Villa Lowar finns mitt i Dala-kulturen. Närmare bestämt 2 km utanför Orsa C på vägen mot Grönklitt vintersportcenter och Björnpark (10 km). Nära till Mora (16 km)

Mitt i skidåkarnas Mekka!

inne finns en ljus matsal, stort serveringsrum, sex sällskapsrum och sovplats för 24+ (28+) gäster.

Skönt att huset är så stort när man är många - annars kan det bli jobbigt att umgås på heltid. Även med släkt och bästa vänner ... 
(utvärdering från en av våra gäster)

Gästernas utvärderingar visar att gott om utrymmen för olika aktiviteter är bland det som uppskattas mest. "Typgästen" är farmor och farfar som fyller 65 år och vill samla barn, ingifta och barnbarn för en vistelse i 3-4 dagar till en vecka. Här finns 520 kvm att trivas på.

Självhushåll kanske låter simpelt.
Men för våra gäster är det fest.

Därför har vi satsat på glädjen kring måltiderna med ett särskilt serveringsrum. Här ordnas bufféservering, frukostservering och sena vickningar på nattkröken.

En ljus och stor matsal (nyrenoverad) , samt ett rymligt kök fanns redan från pensionatstiden.
 

UTE - en Stor villatomt gör det lätt att vara tillsammans. Två utematplatser. Lekplats. Kortbanegolf.

Uppskattades: Golfbanan, grillplatsen, lekplatsen, kök inkl möjligheter till sopsortering. Att det var rent och fräscht.  Malin

En riktigt stor trädgård
Plats för aktiviteter (bl a kortbanegolf, boule, kubb, plockepin, volleyboll o bollspel) för folk med spring i benen. Och måltider ute för de som vill äta länge och sent. En utematplats på entrésidan av villan och en på trädgårdssidan.

Eldkorg och björkved finns för svala sommarkvällar.

Trädgårdstomten på 8000 kvm har plats för många aktiviteter även vintertid - utegrill. Liten pulkabacke för juniorerna.
Kortbanegolf på tomten - många gäster prövar på. Två enkla hål. Två riktigt knepiga.
Kortbanegolf på tomten - många gäster prövar på. Två enkla hål. Två riktigt knepiga.
Camping vid Orsasjön - 2 km. Populärt bad vid Oreälvens mynning i Orsasjön (inte lika långgrunt) - knappt 1 km. Båda med fina sandstränder
SOMMAR.  
Nära till  vildmarken och stora naturupplevelser.
Promenadavstånd till 'rivieran' och Orsa centrum

På Orsa-Yran (musikanternas onsdagsnöje på byn varje onsdag i juli - våran Kalle brukar vara med) spelar man Bennys "Födelsedagsvals till Mona" och till Siljans riviera är det gångavstånd.

Om du brukar  titta på SVTs program Moraeus Med Mera kommer du att känna igen dig. Alla de fina naturvyerna är härifrån.

Vanlig artistkommentar: Här är så vackert.

Björnparken i Grönklitt

Isbjörnarna, vargarna och snöleoparderna är nya i Vilddjursparken uppe i Grönklitt. 10 km från oss.

Det heter inte turistbranschen längre. Man ska säga upplevelse-industrin. Fäboden Skräddar Djurberga är en del av denna industri - väl värt ett besök. Vi åker själva dit mellanåt och äter bitå - en tunnbrödrulle, helst med glödstekt sill, lök och kall potatis. Fäbodens kossor och grisar tar gärna emot en klapp på huvudet mellan tuggorna.

Sportfiske är en stor publikmagnet i Orsa Finnmark - fina fiskevatten.

Kanottur på Orsasjön eller Siljan - hyr kanot av oss.

VINTER.
vill du "komma ut lite", sporta på riktigt eller motionera?
Nära  Grönklitt.

Grönklitt är snösäkert - ofta från november fram till april.  Kerstin i rött med drag-hjälp av vår labrador. Hundar är välkomna till villan!
Grönklitt är snösäkert - ofta från november fram till april. Kerstin i rött med drag-hjälp av vår labrador. Hundar är välkomna till villan!
Fin längdskidåkning i Grönklitt.
Och familjevänligt

Skidåkning är vintertid den stora begivenheten för våra gäster. Längdåkningen i Orsa-Grönklitt rankas som bland de bästa i Sverige. Anna Haag växte upp här och vet. Bra Vasaloppsträning här. Elitspår finns också.

Skridskoåkningen kommer starkt - blankisen på Orsasjön väntar när vädret är som bäst.

För utförsåkarna investeras stort varje år. I Grönklitt finns 23 nedfarter i alla svårighetsgrader.
För utförsåkarna investeras stort varje år. I Grönklitt finns 23 nedfarter i alla svårighetsgrader.
Dalhalla. Brytningen vid kalkbrottet utanför Rättvik är avslutat för många år sedan. Nu kommer våra bästa artister hit för att uppleva en unik akustik.
Dalhalla. Brytningen vid kalkbrottet utanför Rättvik är avslutat för många år sedan. Nu kommer våra bästa artister hit för att uppleva en unik akustik.
DALARNA -  Vårt landskap är för turisterna.
Kulturen är viktig del av attraktionen.
Det är omöjligt att hinna med allt man vill uppleva på en vecka. En vanlig gästkommentar. Vi föreslår återbesök.
Bilden av Sverige?
Svar: en dalahäst. Kom hit om du vill ha en närbild. De tillverkas i Nusnäs utanför Mora.

Också: Röda stugor med vita knutar. Knätoffs och kurbits.

Apropå bilder: Zorngården och -museet finns i Mora. Carl Larssons Sverigebilder finns i Sundborn utanför Falun. Målare som förmedlade känslan i ett landskap.  Och Sverige.

Så finns ju musiken.

När vi själva flyttade till Orsa för många år sedan, berättade våra barn förvånat att många kamrater gick och bar på fiollåda. Här var det inget skämmigt att ta vägen förbi musikskolan på eftermiddagarna.

Kom och lyssna. Inte bara Kalle Moraeus som kan spela.

KONFERENSvillan.
när gruppen vill jobba helt ensamma för sig själv.
Flera sällskapsrum till hands för grupparbeten. För arbetskonferenser möblerar vi om och dukar upp maten i serveringsrummet. Matplatsen i salongen bli konferensplatsen.
Flera sällskapsrum till hands för grupparbeten. För arbetskonferenser möblerar vi om och dukar upp maten i serveringsrummet. Matplatsen i salongen bli konferensplatsen.
Sport/motion och konferens är en svårslagen kombination.

Teambuildning är att göra nya saker tillsammans. Matlagning brukar vara ett säkert kort vid personalkonferenser. Alternativt: vi fixar frukost och lunch, så ni får arbetsmöjligheter. Middagen (och nattamaten) blir ert teambuildingprojekt - vi kan handla in råvarorna.

Catering. Våra företagskunder brukar be oss ordna med catering för en fin middag efter fullbordade insatser i vasaloppsspåren.

Cykelvasan och Vasastaffen i augusti - bra konferenstillfällen.
Cykelvasan och Vasastaffen i augusti - bra konferenstillfällen.

Välkommen till Orsa - i hjärtat av dalarna